Gerechtsdeurwaarder De Belder en Van Dessel associeren

GDW Provant: Eric De Belder (rechts) en Filip Van Dessel (links)

GDW Provant: Eric De Belder (rechts) en Filip Van Dessel (links)

Sinds 1 juli vormt Eric De Belder, gerechtsdeurwaarder in Herentals, een associatie met Filip Van Dessel, kandidaat gerechtsdeurwaarder. Deze associatie kreeg de naam GDW PROVANT, verwijzend naar de bevoegdheid in de hele provincie Antwerpen.

Gerechtsdeurwaarders zijn enerzijds ambtenaar en in die hoedanigheid krijgen zij opdracht om personen of bedrijven te dagvaarden, om akten op te maken, juridische stukken te betekenen of een vonnis of een ander executoriale titels ten uitvoer te leggen. Naast hun ambtelijke taken zijn gerechtsdeurwaarders ook zelfstandig ondernemer. Zo kunnen zij buitengerechtelijke incassowerkzaamheden uitvoeren, juridisch advies of bijstand verlenen in procedures van kantonrechters of bijvoorbeeld algemene voorwaarden opstellen. „Wij werken behoorlijk veel voor bedrijven, voor het innen van openstaande facturen, voor wedstrijden, voor vaststellingen van bijvoorbeeld gebreken bij bepaalde werken enzovoort”, verduidelijkt Filip Van Dessel.

De associatie telt een 10-tal medewerkers en is bevoegd in de hele provincie Antwerpen. De associatie kreeg een nieuw logo aangemeten en een nieuwe website die half juni online zal staan. Zowel de huisstijl als de website werden ontwikkeld door Kubis uit Herentals.