Geo-park heeft nog ruimte voor twee bedrijven

GeoParkGeo-Park in Geel is volgens verantwoordelijke Geert Scheepers een uniek stukje industrieterrein. Het bedrijventerrein biedt duurzaam onderdak aan bedrijven en heeft een eigen waterzuiveringsstation. „Geo-Park is een industrieterrein van zeven hectaren met 13.000 m2 kantoorgebouwen en bedrijfshallen, en de mogelijkheid om nog eens uit te breiden met 15.000 m2. Productiebedrijven die zich hier vestigen, kunnen voor de verwerking van hun afvalwater rechtstreeks gebruik maken van onze waterzuiveringsinstallatie. Het dak van onze gebouwen is volledig bedekt met zonnepanelen. In 2014 worden bovendien door Luminus zes windmolens op het terrein geplaatst. Bedrijven op ons industrieterrein maken dus volop gebruik van groene stroom.” 

De eigenaars van de Geo-Groep, de familie Deckx uit Dessel, kochten het terrein in 2006. „Het waren toen de oude terreinen van CMK die nog steeds huurder zijn maar op kleinere schaal dan voorheen. Het Geo-Park werd systematisch verbouwd en aangepast. De waterzuiveringsinstallatie werd opgestart in 2011 via een joint-venture  met een bedrijf uit Waasmunster. Geo-Park behoort tot de holding Geo-Groep, waartoe ook WWT Geel en Geo-Engineering behoren.

Geo-Park omvat zeven bedrijfsunits die verhuurd worden voor stockage, productie en algemene kantoorruimte. „We bieden onderdak aan callcenter In2Communication, aan het Kempens verdeelcentrum voor B-Post, maar ook aan Borit, de innovatieve dochteronderneming van Arcelor. Momenteel zijn er nog twee units beschikbaar: een kantoorruimte van 550m2 en een kantoor met hal van in totaal 1.300 m2.