Geo-Engineering zuivert het water van de pinguïns in Antwerpen

pinguinsGeo-Engineering is de huisleverancier voor al wat waterzuivering betreft bij de Antwerpse Zoo en de zoo van Planckendael. Het Geelse bedrijf zorgt er o.a. voor de filtering van het water van de pinguïns. 

Geo-Engineering ontwerpt, bouwt en plaatst sinds 2000 integrale waterzuiveringssystemen voor de industrie. „Geo-Engineering is  gespecialiseerd in membraanbioreactoren (MBR)”, zegt projectleider Ward De Wachter. Deze MBR-instalaties zijn vooral voor kmo’s erg interessant, omdat zij veel compacter zijn dan de klassieke waterzuiveringssystemen. MBR is een waterzuiveringstechniek waarmee je heel compact hoogwaardig effluent bekomt, dat is verregaand gezuiverd afvalwater dat herbruikt kan worden. Omdat de heffingskosten en gemeentelijke rioleringsbijdragen alsmaar oplopen, is de investering in een MBR-installtie binnen de twee tot drie jaar terugverdiend.”

Geo-Engineering behoort net als Geo-Park en WWT Geel tot de Geo-Groep van de familie Deckx uit Dessel. Binnen het vroegere Deckx waren de activiteiten op vlak van waterzuivering en slibverwerking vooral toegespitst op de openbare sector, terwijl nu met Geo-Engineering de focus vooral op de industrie ligt.

Het bedrijf neemt ook de uitbating en het technisch onderhoud van bestaande waterzuiveringsinstallaties voor haar rekening. Daarnaast biedt het ook mobiele waterzuivering: compacte en mobiele MBR-units die heel snel ingezet kunnen worden als slib- en waterzuiveringsinstallaties. Standaardisering van het systeem laat toe om een zuiveringscapaciteit van 1 tot 20 m3/uur op te starten binnen een periode van enkele dagen. De zeecontainers uitgerust met de mobiele zuiveringsinstallaties worden vervoerd per vrachtwagen en kunnen dezelfde dag operationeel zijn. Ze zijn leverbaar uit stock, op huur- of koopbasis.

Geo-Engineering zuivert het water bij heel wat bedrijven in verschillende industrietakken, van voeding tot chemie. Mars, Estée Lauder, Milène, Wasserij Mireille en Fabrilac zijn slechts een greep uit de klantenportefeuille.

Geo-Engineering zoekt trouwens nog techniekers voor onderhoud en installatie van de waterzuiveringssystemen en een technisch tekenaar.