Gentse start-up wil ook de Kempen veroveren met Foodbag

foodbagFoodbag is een Gentse start-up die sinds deze week wekelijks een kookpakket levert met vier receptenkaarten en alle nodige ingrediënten om zelf mee aan de slag te kunnen in de keuken. De leveringen gebeuren in heel Vlaanderen en het bedrijfje kondigt ook distributiepunten in Herentals en Turnhout aan waar je je boodschappentas zelf kunt ophalen.

“Wat ooit ontstond in Scandinavië begint ook de Vlaming te boeien”, zegt initiatiefnemer Stéphane Ronse. Als je ziet hoeveel kookboeken er de jongste jaren verkocht zijn, is dat wellicht niet verwonderlijk. Het concept van Foodbag is eenvoudig: één keer in de week worden de recepten en de ingrediënten thuis geleverd. Klanten moeten geen leveringskosten betalen.

“Het gaat om gezond en lekker koken zonder winkelstress”, geef  Stéphane Ronse aan. “In het buitenland bestaan reeds vele succesvolle bedrijven die zich op de markt van kookpakketten richten. Het concept ontstond in de Scandinavische landen waar tientallen ondernemingen wekelijks duizenden kookpakketten aan huis leveren. De noden en behoeften van de moderne consument veranderen razendsnel. Foodbag probeert daarop een antwoord te bieden.”

Partnerships
Foodbag
brengt een mix van vlees-, vis- en vegetarische gerechten die allemaal binnen de dertig minuten klaar zijn. Het bedrijf levert op een ecologische manier via koerierdienst Bubble Post waarmee een partnerakkoord is afgesloten en heeft ook een partnerschap met Foodphoto om alle gerechten te fotograferen. Binnenkort kan je ook je Foodbag ophalen in de afhaalcentra van Agora Culinair in Herentals en Turnhout.

In Dessel startte vorig jaar Kookwijzer met een gelijkaardig concept.