Genetwerkte fabriek elementair in transformatie naar bedrijf van de toekomst

De maakindustrie is en blijft de motor van de Vlaamse economie. Dat is vandaag zo en dat zal in de toekomst ook zo (moeten) zijn. Op wereldvlak is de maakindustrie in volle transitie. Vlaanderen moet volop inzetten op deze nieuwe evoluties.

OMC (Open Manufacturing Campus) wil een cruciale rol spelen in deze transitie en organiseert in dit kader samen met SPK de Manufacturing Cyclus. Deze cyclus is volledig gericht op de 7 transformaties die nodig zijn om de Fabriek van de Toekomst uit te bouwen. Deze symposia zijn bedoeld voor bedrijfsleiders van productie-gerelateerde kmo’s, waarvan we er in de Kempen heel wat hebben. In het recente verleden werden al 4 symposia georganiseerd. Het vijfde symposium in deze reeks, zal plaatsvinden op 27 februari 2014 en staat in het teken van ‚de genetwerkte fabriek’.

De genetwerkte fabriek is een elementaire stap in de transformatie naar ‘factories of the future’. Concreet zullen fabrieken als open organisaties intens samenwerken in een netwerk met andere bedrijven.

Tijdens het event geven enkele toonaangevende sprekers aan waarom dit nodig is en hoe dit concreet kan gebeuren. Deelnemers kunnen nadien in een workshop de aandachtspunten verder uitdiepen. Nadien is er netwerkgelegenheid. Het volledige programma en de inschrijvingsmodaliteiten vind je op deze link.