Gemeente Mol sluit convenant af met speelhal

Het gemeentebestuur van Mol sluit met de firma Pompeï een convenant af voor de inrichting van een speelhal in de oude brandweerkazerne op het Rondplein. Het convenant bevat tal van strenge voorwaarden die de uitbater strikt moet naleven. Eén daarvan is dat de kansspelinrichting verplicht is om op vrijdag en zaterdag om 23u de deur te sluiten. In de week geldt het sluitingsuur van 1 uur.

Verder legt de gemeente onder meer continue camerabewaking op en is de toegang ten strengste verboden voor jongeren onder de 21 jaar. Ook mag de uitbater geen alcohol serveren in de speelhal. Folders aan de in- en uitgang moeten klanten waarschuwen voor de gevaren van gokverslaving. Ook moet de uitbater alle nodige inspanningen leveren om geluids- en burenhinder te voorkomen.

Wanneer de uitbater aan één van deze voorwaarden niet (langer) voldoet, kan de convenant worden ingetrokken. De overeenkomst met het gemeentebestuur vormt voor de uitbater één van de voorwaarden om van de kansspelcommissie de definitieve toelating te krijgen. De Molse speelhal valt onder de groep van Seven Center die tal van vestigingen telt, waaronder in Turnhout. Het is de kansspelcommissie die nu beslist of Pompeï al dan niet een vergunning krijgt.