Gelenaars kleuren provinciaal park

heylen bvbaNatuur- en Groenbedrijf Heylen bvba heeft een nieuwe fase afgerond in het provinciaal domein van Kessel-Lo, de derde intussen. De Gelenaars legden wandelpaden aan, creëerden pleinen en bouwden bruggen. “Een heel plezant project”, zegt zaakvoerder Tom Heylen. “Het mocht er allemaal wat kunstiger uitzien en we hebben mee onze stempel gedrukt op de nieuwe huisstijl.”

Met een team van een 15-tal mensen richt Heylen bvba zich vooral op openbare werken. Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant is in Kessel-Lo een belangrijke opdrachtgever. Na de eerste (2013) en de tweede (2014-2015) haalde het Geelse bedrijf ook de derde fase binnen en die nam een half jaar in beslag. “Het provinciaal domein van Kessel-Lo is een van de oudste provinciale domeinen van Vlaams-Brabant”, legt Tom Heylen uit. “Om het hele domein op te waarderen werd een masterplan in verschillende fases uitgewerkt.” De werken in de derde fase vertegenwoordigden een bedrag van 700.000 euro.

Specialer en plezanter
“We legden 3 ontmoetingspleinen aan, plaatsten houten vlonders en een aanlegsteiger voor bootjes, bouwden verschillende bruggen waaronder een stalen brug van 40m, creëerden een minigolfterrein en een ploeterbos”, somt de zaakvoerder op. “We brachten er mee een bepaalde huisstijl in. De dolomietwegen kregen bijvoorbeeld een stalen borduur en de pleinen werden aangelegd in een uitgewassen beton. Dat maakt het allemaal wat specialer en plezanter.”

Intussen is het Geelse bedrijf gestart in de buurt van de Straalmolen in Balen. “Daar realiseren we een groot project voor de Vlaamse Milieu Maatschappij”, zegt Tom Heylen. “We maken er een verbinding tussen 21 visvijvers en het wordt 1 grote moeraszone tussen de Heiloop en de Grote Nete.” Dit project heeft een waarde van 650.000 euro.