belgian golfersDieter Van Aken uit Geel en Maarten Cosijn uit Erpe-Mere hebben de portaalsite www.belgiangolfers.be gelanceerd. Daarop bundelen ze alle mogelijke informatie over golfen in België: algemene info en contactgegevens van clubs, greenfees, promoties maar ook toeristische informatie. In een volgende fase willen ze buitenlandse golfers naar België lokken. “Dat gebeurt nu nog niet”, zegt Van Aken.

“Eerlijk? Ik heb nog nooit golf gespeeld”, bekent Dieter Van Aken, die toerisme heeft gestudeerd en zich vanuit die hoek interesseerde in het project. Zijn compagnon Maarten Cosijn, die hij 5 jaar geleden op professioneel vlak leerde kennen, is een fervente golfer. De twee stelden vast dat het voor golfers in dit land aan heel wat essentiële informatie ontbrak. Die vullen ze nu in via Belgiangolfers.be.

Chinezen
De site bestaat tot dusver in het Nederlands, Frans en Engels. “Over 1 à 2 maanden komt er ook een Chinese versie”, kondigt Van Aken aan. “Wanneer we praten met bijvoorbeeld hoteliers en toeristische diensten stellen we vast dat er weinig gebeurt om buitenlandse golfliefhebbers naar België te halen. Die leemte willen we invullen. Ook vanuit China. Hiervoor gaan we samenwerken met Mario Steurs van Ying Ying Travel uit Geel.”

Tot het zover is, rekent de portaalsite op inkomsten van adverteerders die golfers als doelpubliek hebben.