Het Turnhoutse advocatenkantoor Crimilex is een nieuwe sponsor van voetbalclub KRC Genk en bedacht hiervoor een originele campagne. Telkens de scheidsrechter een gele of rode kaart trekt, verschijnt deze boodschap op de 2 schermen in het stadion: ‘Ook een domme fout gemaakt? Crimilex.be strafrechtadvocaten’. “We zochten iets dat opvalt”, zegt advocaat Bart Vosters.

Crimilex mag je gerust een atypisch kantoor noemen. “Lange tijd mochten wij als advocaten geen reclame maken”, vertelt Bart Vosters. “Vanaf dat wel kon, hebben we een professioneel reclamebureau onder de arm genomen: Starss uit Temse. Voor zover mij bekend zijn we daarin nog altijd de enige.”

De samenwerking met KRC Genk vloeit deels voort uit clubliefde. De strafpleiter en zijn zoon wonen zo goed als alle thuiswedstrijden bij. “KRC Genk is een ambitieuze ploeg die dit seizoen mikt op top-3. In het stadion hangen 2 grote schermen waarop onder meer reclameboodschappen worden getoond. Telkens een speler een gele of rode kaart krijgt, verschijnt een pancarte met de naam van de betrokkene. In het stadion zitten gemiddeld 15 tot 20.000 mensen. Ik weet niet of die veel op de schermen kijken, maar dat is wel het geval bij een gele of rode kaart. Dat bracht me op ideeën.”

2 tot 3 kaarten per match
Vosters zette zich aan tafel met de mensen van het reclamebureau met als resultaat de kaartencampagne en een sponsoringovereenkomst voor een seizoen. “We zitten in een moeilijke branche om reclame te maken. Bovendien zochten we iets dat opvalt. Gemiddeld per wedstrijd worden 2 tot 3 kaarten getrokken. In de match tegen Anderlecht vorig jaar waren er dat zelfs 8. We rekenen op een return. Net zoals een aantal andere heeft de club een harde kern met supporters die wel eens in aanraking komen met het gerecht. En we hopen dat toeschouwers aan ons zullen denken wanneer ze worden tegengehouden met een glas teveel op.”

Crimilex bestaat uit 4 advocaten en een medewerkster en legt zich exclusief toe op strafrecht. Het Turnhoutse kantoor is hoofdzakelijk actief in de provincies Antwerpen en Limburg.