Au ComptoirIvan Menten, in 2014 verkozen tot Viskok van het jaar, opent samen met zijn partner Leen De Visscher op 25 februari hun nieuwe restaurant Au Comptoir. Dat is ondergebracht in een vroeger café aan de Turnhoutsebaan in Gierle, dat grondig werd verbouwd. De twee baatten vroeger eethuis Lèche Plat in Arendonk uit. Michelin beloonde toen zijn kookkunsten met een vorkje en Gault&Millau met een 14 op 20.

De naam ‘Au Comptoir’ verwijst naar de toog waaraan je plaatsneemt en van waaruit je gezeten op krukken de activiteiten in de keuken kunt volgen. In de veranda staan ook nog gewone tafels. Ivan en sous-chef Kenneth runnen de keuken, Leen bekommert zich om de zaal.

Streekproducten
Menten loochent zijn afkomst niet. Op de menukaart lezen we talrijke streekproducten zoals Boeuf d’Ennal van vleesbedrijf Van Reusel (Retie), Gielse beuling en Noordzee waterzooi met Belgische saffraan (Morkhoven). Bij de hoofdgerechten noteren we vier vlees- en twee visgerechten, zijnde een bereiding met pieterman en Noordzeevis. De chef is namelijk lid van de NorthSeaChefs, een samenwerking tussen vissers en koks om onbekende en vaak onbeminde vissoorten gevangen door Belgische vissers te promoten.

Naast à la carte kan je de gerechten ook in menuvorm bestellen. ’s Middags wordt een snelle lunch geserveerd, waarmee de uitbaters zich naar de bedrijven op de Turnhoutse industrieterreinen richten.