De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen 2 opvallende faillissementen uitgesproken.

Geerts bvba, Retiesebaan 24 in Kasterlee, legde zelf de boeken neer. Het bedrijf bestaat sinds 1987 en werd opgericht door Roger en May Geerts. Het stond in heel de streek bekend als verkoper en installateur van kachels, in de eerste plaats van de bekende Tulikivi-speksteenkachel.

Zaakvoerder Roger Geerts wil niet veel kwijt over het faillissement. “Er bleef geen andere oplossing over dan de boeken neerleggen. We moesten een te hoog bedrag betalen, een verzekeringskwestie.” Bij Geerts werkten 5 mensen die hun job dreigen te verliezen. De rechtbank stelde Gert Verreyt aan als curator.

Aan de Geelsebaan in Olen werd enkele jaren geleden een tweede toonzaal geopend. Die zaak, Geerts HS, is intussen in handen van de kinderen Geerts en valt buiten het faillissement.

Nog 8 falingen
In deelgemeente Tielen is ook op aangifte B-tech bvba, Kerkstraat 135, failliet. Het bedrijf plaatste elektriciteit, zowel leidingen als toestellen. Er waren nog 10 mensen aan de slag. Curator: Tom Vandecruys.

Tijdens de laatste zitting voor Kerstmis gingen nog meer ondernemingen voor de bijl.

Fort Leper bvba, F. Rooseveltplaats 12 in Antwerpen maar voordien Steenweg op Weelde 29/6 in Merksplas, werd gedagvaard door schuldeisers. Het gaat om een groothandel in niet-diepgevroren voeding, dranken en genotmiddelen. Curator: Patrick De Ferm.

Nog na dagvaarding valt het doek over M&S Consult bvba, Rauwelkoven 87G in Geel. Het bedrijf voerde elektrotechnische installatiewerken uit. Curator: Tom Vandecruys.

Johannes Verhoeven, Grote Baan 86 in Ravels, baatte café-brasserie Beukenhof uit. Hij vroeg zelf de faling. Er was nog 1 medewerker in dienst. Curator: Wim Nysmans.

Ook verzekeringskantoor F&B Partners bvba, Dorp 44 in Poppel, is failliet op aangifte. Dat geldt evenzeer voor de holding S&B Partners bvba, die op hetzelfde adres was gevestigd. Curator: Mark Bruurs.

Café Flore bvba, Don Boscostraat 8 in Mol, werd failliet verklaard nadat de zaakvoerder de boeken neerlegde. Curator: Paul Van Rompaey.

Tom Nagels bvba, Averboodse Baan 60 in Veerle, voerde schilderwerken uit en vroeg zelf de faling. Curator: Benny Backx.

Obel Comm.V., Rode Kruisstraat 14 in Oud-Turnhout, specialiseerde zich in IT-activiteiten. Nadat de zaakvoerder de handdoek gooide, volgde het faillissement. Ook vennoot Erik Proost deelt in de faling. Curatoren: Rudi Van Gompel en Tom Robeyns.

Indienen van de schuldvordering voor 16 januari 2018.

Hier vind je nog meer falingen en recente stopzettingen van ondernemingen.