Geen vergunning voor Lierse Albert Heijn

Het tij kan snel keren. Nog maar net raakte bekend dat Albert Heijn een Lierse vestiging plant en daarvoor 65 mensen zoekt, of ook het stadsbestuur maakte de negatieve beslissing rond de vergunningsaanvraag bekend. Het schepencollege van Lier weigert dus een socio-economische vergunning uit te reiken aan Albert Heijn voor een nieuwe supermarkt aan de Antwerpsesteenweg.

Volgens de stad zijn er in Lier al genoeg supermarkten. Bovendien vreest het schepencollege voor nog meer verkeer op de nu al erg drukke Antwerpsesteenweg. Tot slot zouden er op de site, waar nog enkele andere winkels komen, onvoldoende parkeerplaatsen zijn.

Het project van Albert Heijn in Lier zou nochtans 65 jobs opleveren. De aanwervingen daarvoor zijn trouwens begonnen, zoals wij in een eerder artikel aankondigden. Het is een streep door de rekening van de Nederlandse supermarktketen die zich in Vlaanderen wil verspreiden.

Ook Schoenen Avance pakte naast een socio-economische vergunning voor een winkel langs diezelfde Antwerpsesteenweg. Beide bedrijven kunnen tegen de beslissing van het schepencollege in beroep gaan.