Geen valse noot in resultaten Roland Central Europe

Roland Central Europe uit Oevel is de officiële distributeur van muziekinstrumenten van Roland, Boss, Edirol, Cakewalk en Rodgers voor Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Roland Frankrijk is daarbij een volle dochter van het Kempense bedrijf. Ook de website van Roland Frankrijk wordt vanuit de Kempen beheerd.

De missie van het bedrijf is ‘better life through music’. Het bedrijf probeert dat waar te maken door een hele ervaring rond haar instrumenten uit te bouwen met muzieklessen, lesmateriaal en muziekbestanden. Ook het ‘overal en altijd’ bespeelbaar maken van instrumenten past in die filosofie. Meteen de reden dat Roland instrumenten hun weg vinden naar zowel de huiskamer als naar artiesten als Arid, Absynthe Minded, Lady Gaga, Jamie Cullum …

Het bedrijf trekt daarbij voluit de kaart van innovatie en digitalisering. Zo kunnen muziekinstrumenten gekoppeld worden aan apps voor smartphone of tablet, waardoor extra mogelijkheden als infozines, guidebooks, opnamefuncties en spelletjes ontsloten worden.

Ook in marketing trekt Roland voluit de kaart van muziek: het zet haar instrumenten in de kijker via de muzikanten die ze gebruiken. Zo werd in juni nog een endorsement deal getekend met Fair Phillis. Fair Phillis is de artiestennaam van de 25-jarige Bocholtenaar Philippe Thijs, wiens easy-listening pop regelmatig op Radio 2 en MNM gespeeld wordt. Met zijn Roland Loopstation klinkt deze selfmade man als een complete band. Fair Phillis won eind 2012 het EK Loopstation in Frankrijk. Sinds deze maand blogt het bedrijf ook.

Bij Roland CE werken ongeveer 50 mensen. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 29 miljoen. Ondanks een omzet die bijna 2 miljoen lager dan vorig jaar, wist het bedrijf toch haar resultaten op peil te houden. Dat is te danken aan een verlaging van de bedrijfskosten, vooral op het vlak van de voorraden.