Geen Kempense opvolger voor Chris Van Doorslaer als Manager van het Jaar

chris-van-doorslaerDinsdag 10 januari wordt de nieuwe Manager van het Jaar gekozen, een jaarlijkse verkiezing van het weekblad Trends. Vorig jaar ging de trofee naar Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi in Turnhout. Bij de 10 genomineerden vinden we dit jaar geen Kempenaar. Van Doorslaer van zijn kant kan voor 2016 uitpakken met een recordomzet.

Uit een uitgebreide lijst namen selecteerde een professionele jury 10 kandidaten voor de titel van Manager van het Jaar. De jury is samengesteld uit redacteurs van Trends en specialisten in de materie. De 10 genomineerden zijn: Alain Bernard (DEME), Pieterjan Bouten & Louis Jonckheere (Showpad), Bart De Smet (Ageas), Eddy Duquenne (Kinepolis), Marnix Galle (Immobel), Johan Thijs (KBC), Marleen Vaesen (Greenyard), Luc Van den hove (imec), Koen Van Gerven (bpost) en Peter Vyncke (Vyncke & Prometheus).

366 miljoen omzet
In een aantal eindejaarsinterviews maakte Chris Van Doorslaer duidelijk dat hij een hels jaar achter de rug heeft. In 2016 zat hij 100 dagen bij zijn buitenlandse filialen, liet hij optekenen in De Tijd. In 2015 nam Cartamundi 2 productieplants van speelgoedgigant Hasbro over. Zijn belangrijkste werk bestaat momenteel uit het managen en integreren van die twee vestigingen. De overname zorgde trouwens voor een flinke spurt in de omzet, die volgens prognoses uitkomt op 366 miljoen euro in 2016. In 2013 was dat nog 152 miljoen.

Van de 2.200 werknemers wereldwijd werken er 310 in de hoofdzetel in Turnhout. Daar komt trouwens een nieuw kantoorgebouw bij op de plaats waar nu nog een parking ligt, kondigde de CEO aan in Het Laatste Nieuws. Dat moet in de loop van 2018 in gebruik worden genomen.