Geen Dag maar Maand van de Thuishulp bij Dienstenthuis

DienstenthuisDienstenchequebedrijf Dienstenthuis legde op haar Algemene Vergadering in mei schitterende cijfers voor en boekte in 2013 een omzetstijging van 12 procent in vergelijking met 2012. „De positieve cijfers gingen hand in hand met onze activiteiten ter voorbereiding van de ‘Dag van de thuishulp’ op vrijdag 20 juni”, vertelt Tim Klaassen. „Al onze thuishelpers en hun gezinnen werden vorige maand getrakteerd op een bezoek in de Olmense Zoo. We waren met 1.200 deelnemers. Iedereen kreeg vorige week een bakje aardbeien thuis bezorgd en vandaag vrijdag sluiten we onze ‚Maand’ van de Thuishulp af door al onze thuishelpers een bloemetje te bezorgen.”

Ambities voor de toekomst
Niet alleen de omzet steeg. Doordat het bedrijf inzette op een verdere professionalisering en bijkomende projecten rond veiligheid en gezondheid initieerde, ging ook de efficiëntie van de thuishelpers de hoogte in. Hierdoor werd ook het financieel resultaat van het boekjaar fel verbeterd ten opzichte van een jaar geleden. Voor het vervolg van 2014 mikt Dienstenthuis op een verdere uitbreiding, met name door overname van andere bedrijven uit de sector.

Afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen : “Deze positieve cijfers zijn absoluut geen toeval, maar ze maken ons wel erg blij. We zijn een stabiel en professioneel bedrijf en voor die positie van marktleider hebben we de voorbije acht jaar allemaal samen keihard gewerkt. In 2014 mikken we op een verdere professionalisering naar onze klanten toe. Belangrijk is dat we volhouden om geen extra kosten aan te rekenen. Daarnaast blijven we inzetten op onze sterkste kwaliteit, ons profileren als een aantrekkelijke en positieve werkgever. Dit zorgt voor gemotiveerde medewerkers waar dan ook onze klanten weer van profiteren.”

“We merken dat heel wat collega’s uit de sector het moeilijk hebben om te voldoen aan alle nieuwe wetten en regels en dat sommigen ook niet meer rendabel zijn. Wij bieden in deze via een overname of samenwerking een oplossing die zowel voor zaakvoerders, klanten als medewerkers een win-win-situatie oplevert. Er zijn enkele gesprekken lopende, maar we blijven openstaan voor elk aanbod.”

Dienstenthuis Turnhout is opgestart in 2006 met steun van het stadsbestuur, PWA en OCMW van Turnhout. Dienstenthuis Turnhout stelt momenteel 652 thuishelpers en 21 omkaderingsmedewerkers te werk in de brede regio Kempen. Het is daarmee landelijk nummer 14 in de sector van de dienstencheques.

Dienstenthuis Antwerpen werd in 2004 opgericht door drie initiatiefnemers: E-SO, PWA Antwerpen en ZIN. Op 9 jaar tijd zijn groeide de zetel in Antwerpen uit tot een bedrijf van 875 werknemers.