Exploitant Dirk Boeren heeft geen akkoord kunnen bereiken met cinemagroep UGC en daarom ziet hij zich genoodzaakt om zijn Proxy Delhaize op de Graatakker te sluiten. De 5 vaste medewerkers kunnen aan de slag in 1 van zijn andere supermarkten. 18 februari gaat de deur dicht.

Aanvankelijk was het filmcomplex eigendom van Utopolis maar die verkochten aan Kinepolis. Omdat de Belgische Mededingingsauthoriteit ging dwarsliggen, verkocht Kinepolis door aan de Franse groep UGC. “We hadden voorjaar 2017 een meeting met het management van UGC om te horen wat hun visie was op het cinemacomplex in Turnhout”, doet Dirk Boeren het verhaal. “Tijdens de meeting maakten ze duidelijk dat ze een bioscoopcomplex zagen als entertainmentlocatie met horeca, een bowling, enz. Nergens hadden ze ervaring met retail en het bleek ook niet in hun strategie te passen.”

Huur opgezegd
Omdat er ook na aandringen geen antwoord kwam op vragen over kosten, timing en een nieuwe huurprijs in het kader van een renovatieplan voor het gebouw. En omdat een nieuwe periode van handelshuur zou aanbreken, zegde Boeren midden november de huur op. “Ik had verwacht dat er een vraag zou komen om opnieuw te onderhandelen, maar dat is niet gebeurd.”

De zaakvoerder lichtte begin deze maand het personeel in en maakt zich nu klaar om de zaak te sluiten. Boeren heeft nog Delhaize-supermarkten aan de Ring in Turnhout en in Vosselaar en Beerse. “Het personeel mag kiezen waar ze gaan werken. We hebben de Proxy Delhaize in Turnhout 6 jaar uitgebaat. Het doet toch wel iets om dat nu te moeten stoppen”, aldus nog Dirk Boeren.