Geelse vestiging van Adams Polendam breidt uit

adams polendamAdams Polendam, met hoofdkantoor in Beerse, heeft zijn vestiging in Geel uitgebreid. Die omvat nu een meng- en stabilisécentrale in het vooruitzicht van een volwaardige betoncentrale. “Klanten hebben intussen de weg gevonden”, zegt zaakvoerder Ronny Adams.

In augustus vorig jaar opende Adams Polendam een filiaal aan Leukaard in Geel, langs het Albertkanaal en de fly-over. Na Beerse en Massenhoven ging het om de derde vestiging. Het terrein is bijna 4 hectare groot en biedt veel mogelijkheden. “We hebben altijd gezegd: wanneer we in Geel een opportuniteit krijgen, dan starten we daar ook een vestiging”, legt Ronny Adams uit. “Zo kunnen we onze klanten dichter bij huis bedienen. Met onze producten kunnen we niet ver rijden omdat dan de transportkost te hoog wordt. Uiteindelijk gaat het vaak om de prijs.”

Uitgebreid aanbod
Adams Polendam beschikte in Geel al over een breekinstallatie voor steen- en betonpuin en daar is nu de meng- en stabilisécentrale bijgekomen. Klanten kunnen op de site terecht voor de aanvoer van bouw- en sloopafval, de afname van gerecycleerde granulaten, zandcement en droge beton, zo ook verschillende soorten zand. “Met de nieuwe centrale richten we ons vooral op klinker- en grondwerkers”, aldus nog Ronny Adams. “Ook tot de wegenbouw. We hebben al een aantal certificaten en zijn bezig met het behalen van nog andere.”

Op de site werken nu 3 mensen, maar de bedoeling is om dat aantal tussen dit en een jaar uit te breiden naar 6. Tegen dan moet er ook een volwaardige betoncentrale staan.