verkeersboeteOp iets meer dan een week tijd heeft de overtreding.be app van Cucumber Apps uit Geel al zo’n 10.000 downloads gehaald. Daarnaast krijgt de app een gemiddelde rating van meer dan 4 sterren op 5. Het Geelse softwarebedrijf maakte de mobiele applicatie in opdracht van de Antwerpse jurist Dave Danckaerts om de boetes gekoppeld aan verkeersovertredingen te berekenen.

Handig hulpje
Jan Hermans van Cucumber Apps: “De overtreding.be app geeft de hedendaagse gebruiker een makkelijke en interessante tool om verkeersovertredingen te berekenen. Het feit dat een heel groot deel van de bevolking toch af en toe in aanraking komt met een verkeersovertreding en dan niet goed weet wat die overtreding hem gaat kosten, maakt dat deze tool voor velen een handig hulpje zal zijn om toch al een idee te krijgen van de gevolgen. En indien de schade te groot is en er geen minnelijke schikking mogelijk is, kan de gebruiker rechtstreeks vanuit de app assistentie vragen en een advocaat inschakelen.”

Sinds het beschikbaar stellen in zowel de iOS App Store als Google Play liep het meteen storm. Duizenden downloads op de lanceringsdag lieten de app doorschieten naar de toprankings in de App Stores waar de app een topplaats veroverde in de afdeling ‘Populairste nieuwe apps’.