Een team studenten van Thomas More in Geel heeft de Ecotrophelia-prijs van Fevia gewonnen, de federatie van de Belgische voedingsindustrie. Ze ontwikkelden een glutenvrije havermoutpasta die ze verrijkten met wei eiwit en die ze de naam Tagliavena gaven. Het team overtuigde de jury met 4 originele variaties op pasta waarvan sommige zelfs als ontbijt kunnen worden geserveerd.

Aan de innovatiewedstrijden voor studenten uit het secundair en hoger onderwijs namen 35 teams uit heel het land deel. Ze presenteerden hun producten tijdens een sectorbijeenkomst in Overijse. Opvallend was de keuze voor voeding die verrassend smaakt en past binnen een trend naar gezonde keuzes.

Met de FEVIA Innovatiewedstrijden wil de grootste industriële sector van het land jongeren warm maken om mee te werken aan de voeding van de toekomst. De Belgische voedingsindustrie blijft zoeken naar voldoende geschoolde medewerkers om de groei en de evolutie naar meer innovatie te ondersteunen.

Morgen in de winkel
“De Belgische voedingsindustrie investeert veel in innovatie en blijft groeien”, zegt Jean Eylenbosch, voorzitter van FEVIA. “Om dat succesverhaal mogelijk te maken, moeten onze bedrijven competitief blijven en de juiste geschoolde medewerkers kunnen aantrekken. De FEVIA Innovatiewedstrijden zijn de ideale gelegenheid om jongeren zelf te laten voelen welke toekomstperspectieven de voedingsindustrie hen kan bieden. Het is dan ook een zeer positief signaal dat er jaar na jaar meer teams deelnemen en dat de producten die de teams voorstellen, morgen misschien in de winkel zullen liggen.”