In een tijdperk dat er enkel nog digitaal wordt gefotografeerd en meestal ook gestockeerd, komt Patrick Luts van Foto Luts in Geel met een bijzonder product. Hij ontwikkelde een herinneringsbox waarin zowel plaats is voor papieren foto’s als andere voorwerpen. Een newborn schatkistje, noemt hij het zelf.

“Vroeger was het afdrukken van foto’s de normaalste zaak van de wereld”, vertelt zaakvoerder Patrick Luts. “Vandaag hebben steeds meer mensen hun foto’s enkel digitaal, maar als je harde schijf crasht of je pc wordt gehackt, ben je alles kwijt. Met onze herinneringsbox willen we de meerwaarde van kwalitatieve, tastbare foto’s nieuw leven inblazen.”

Eerste fopspeen
Het schatkistje heeft de vorm van een fotokader maar is multifunctioneel inzetbaar. Binnenin beschikt het houten doosje over een ruimte voor 2 fotoboekjes maar ook voor een haarlokje, de eerste fopspeen of tandjes. Aanvankelijk kan het dienen als fotokader, later wordt het een te herontdekken tijdcapsule voor het nageslacht.

“Het schatkistje vormt een mooie herinnering aan de eerste levensjaren van je dochtertje, zoontje, pete-, mete-, of kleinkind”, legt Patrick Luts uit. “Het is een belevingsgeschenk met een grote emotionele waarde. Vandaag weet bijna niemand nog precies hoe hij/zij er als baby uitzag. Met behulp van het schatkistje kan je later bijvoorbeeld het haar van jouw kind vergelijken met dat van je kleinkind.”