Geelse Eismann neemt gedeelte van verkoop van IJboerke over

ijsboerkeHet Duitse Eismann, met Belgische hoofdzetel in Geel, neemt de helft van de huis-aan-huisverkoop van het voormalige ijsbedrijf IJsboerke uit Tielen over. In ruil daarvoor gaat Eismann een afname-engagement aan. “Concreet nemen we een 50.000-tal adressen uit het klantenbestand van Glacio vanuit IJsboerke over”, zegt financieel directeur Raf Vansweevelt van Eismann. “In ruil gaan we voor drie jaar een engagement aan met Glacio om producten van hen aan te kopen.” Toen Glacio uit Beerse in februari het noodlijdende IJsboerke uit Tielen overnam, waren ze niet geneigd om de bekende oranje-witte bestelwagens nog te laten uitrijden. De Duitse huis-aan-huisverkoper van voeding Eismann verdeelt al langer producten van Glacio, maar dat zal nu nog intensiveren.

Het Geelse bedrijf wil ook zo’n 25 ex-verkopers van IJsboerke aanwerven. “We voeren sinds enkele weken gesprekken met een 35-tal personen die in een VDAB-tewerkstellingscel zitten”, aldus Vansweevelt. “We hopen er 25 in dienst te nemen tegen 1 augustus.” Ze zullen als verkopers van Eismann niet alleen ijsproducten, maar ook snacks, vlees en vis verkopen. Eismann neemt ook 25 vrachtwagentjes van IJsboerke over.

Op de Belgische hoofdzetel van Eismann in Geel werken 15 mensen. In totaal stelt het bedrijf in België 165 mensen tewerk.