Angelo Totem, een ontwerp van interieurarchitect Leo Aerts (Alinea) uit Geel, is in de prijzen gevallen op de jaarlijks Good Design Awards van het Chicago Athenaeum. Voor de wedstrijd werden duizenden ontwerpen vanuit meer dan 55 landen naar Chicago ingestuurd. Aerts ontving een award in de categorie ‘household’.

Voor Leo Aerts is het al de 7de Good Design Award die hij vanuit de VS in ontvangst mag nemen. “Dit is opnieuw een erkenning voor mij en ons ontwerpbureau Alinea, dat continu kiest voor topkwaliteit in interieurarchitectuur en design”, zegt hij in een reactie.

3 objecten
Angelo Totem bestaat uit 4 elementen in verschillende materialen, samen goed voor 3 objecten met verschillende functies: bloemenvaas, fruitschaal, kaasplank/taartschotel. De componenten zijn onderling compatibel waardoor verschillende combinaties mogelijk zijn. Vanaf eind oktober zal Angelo Totem te koop zijn in de belangrijkste designwinkels in Europa.

Het Chicago Athenaeum werd in 1950 gesticht met de medewerking van Amerika’s belangrijkste ontwerpers zoals Eero Saarinen, Charles en Ray Eames, George Nelson, e.a. Het is het oudste en belangrijkste instituut ter wereld ter promotie van goed design.