streekproductenWoensdag 30 november speelt voetbalclub ASV Geel tegen Zulte-Waregem in de 1/8ste finale van de Beker van België. Geel (eerste amateurklasse) schakelde in de vorige ronde Standaard uit. Of de Kempenaars een stunt kunnen herhalen tegen de leider in eerste klasse, blijft de vraag. In elk geval zet het bestuur stappen om de businessclub van Zulte-Waregem in te pakken. Met streekproducten nog wel.

“We hadden contact met de businessclub van Zulte-Waregem en nodigden hen uit voor een verbroedering”, legt Koen Peeters van de commerciële cel van ASV Geel uit. “Ze vonden dat een prima idee en hebben onze uitnodiging binnen hun netwerk gedeeld. Omdat de match midden in de week wordt gespeeld en het toch een behoorlijke verplaatsing is, zal het niet de grote massa zijn die zal verschijnen, maar toch wel enkele tientallen ondernemers. We verwachten tegen het einde van de week een precies aantal.”

Kempense kennismaking
De West-Vlamingen worden verwelkomd met Geelse streekproducten, denk aan pensen van Vandecruys, Zeunt en Vliet, Geelse hartjes, Yellow Gin,… “Het gebeurt wellicht niet alle dagen dat deze mensen in de Kempen komen. We willen hen op deze manier laten kennismaken met de streek”, vertelt Koen Peeters.

ASV Geel startte in september jl. met een eigen businessclub. “De belangstelling is groeiende”, aldus nog Peeters. “We willen dat stelselmatig uitbouwen, tot dusver binnen de eigen stad maar de volgende stap is om daar de ruimere regio bij te betrekken.”