lidlSupermarktketen Lidl heeft vandaag in Geel zijn eerste Lidl of the Future (LOF) in België voorgesteld. De nieuwbouw bevindt zich aan de Dr. Vandeperrestraat en opent morgenvroeg de deuren voor het grote publiek. Met duurzaamheid en efficiëntie, en een groot aanbod van lokale producten wil Lidl de eigen werknemer en de consument charmeren. Bij de opening maakte Lidl bekend dat het tegen 2020 nog 2.000 extra jobs wil creëren in België.

Door het gebruik van duurzame bouwtechnieken wordt het energieverbruik in de nieuwbouw tot een minimum beperkt. De warmte, ook die van de koelinstallaties, wordt gerecupereerd, zo ook water. Het energiegebruik wordt trouwens permanent gemonitord. Zowel elektrische fietsen als wagens kunnen gratis aan de laadpaal en de vestiging krijgt zelfs een bijenhotel. De discounter spreekt van een nieuwe generatie van winkels.

Duurzaam bouwen
Wim De Meyer, verantwoordelijke bouw: “De bouw van dit nieuwe concept startte met een veeleisend lastenboek, waar het accent vooral lag op duurzaam bouwen met hoogtechnische bouwtechnieken”. De winkelinrichting in combinatie met de grotere oppervlakte zorgen voor goede werkomstandigheden voor de medewerkers. Kortere looplijnen door het doordacht positioneren van de koelzones, de laad- en loszone en de bakkerij zorgen ervoor dat het winkelpersoneel efficiënter aan de slag kan.

“Wij besteden uitzonderlijk veel aandacht aan lokale producten, wat steeds meer gewaardeerd wordt door onze klanten”, zegt Hendrik Van Wilderode, verantwoordelijke inkoop. “Zo kopen we onze groenten en fruit veelal rechtstreeks bij de telers aan. Zo is 50% van onze groenten en fruit Belgisch, bij melk en vlees is dat aandeel nog groter. Ook bij onze kazen en andere zuivelproducten zijn het merendeel Belgisch en dat aandeel blijft groeien.”