lidlDiscounter Lidl heeft plannen voor een grote flagshipstore aan de Dr. Van de Perrestraat in Geel. De bouwwerkzaamheden moeten volgend voorjaar beginnen zodat de nieuwe vestiging najaar 2016 open kan. “Dit wordt een supermarkt van de nieuwste generatie. Zoiets bestaat nog niet in ons land”, kondigt woordvoerder Pieterjan Rynwalt van Lidl Belgium aan.

“De look & feel wordt totaal anders dan een gewoon Lidl-warenhuis”, zegt de woordvoerder. “We hebben ons opnieuw aan de tekentafel gezet en komen met een heel nieuw concept met veel glas en waarin ook ons versverhaal bijzondere aandacht krijgt.”

Deels toeval
Het is voor een deel een toeval dat Geel de Belgische primeur krijgt. “We hebben voor dit concept meer ruimte nodig dan voor een gewone Lidl-supermarkt. In Geel hebben we die ter beschikking”, aldus Rynwalt. De supermarktketen heeft nu al een vestiging aan de Dr. Van de Perrestraat, op een 100-tal meter van de toekomstige vestiging. Die gaat dicht zodra de nieuwbouw open gaat. De tweede vestiging op Geels grondgebied aan de Antwerpseweg blijft verder bestaan.

Momenteel worden de vergunningen in orde gebracht zodat volgend voorjaar de eerste spade in de grond kan. Een half jaar later moeten de deuren openen. Pieterjan Rynwalt: “Het spreekt voor zich dat we extra mensen in dienst zullen nemen, maar hoeveel er dat zijn, weten we nog niet. Dat bekijken we op het moment dat we gaan aanwerven in functie van de opening.”

Na Geel heeft Lidl de ambitie nog meer flagshipstores in België te openen. “Dit wordt de supermarkt van de toekomst”, aldus nog Pieterjan Rynwalt.