neckermannPostorderbedrijf Neckermann, date en fusie aangaat met de webshop D5Avenue, opent een fysieke winkel in Geel, naast 4 andere vestigingen in Vlaanderen: Schelle, Mortsel, Stekene en Beveren. Over heel Nederland en België gaat het om 17 filialen, die de komende weken de deuren moeten openen, aldus CEO Bas Pieper.

Neckermann startte bijna 50 jaar geleden als één van de eerste postorderbedrijven van Nederland en behoorde decennia lang tot de top van de Nederlandse postorderbedrijven. Het bedrijf heeft zich sinds 2014 exclusief gefocust op online kopen. Daar komt nu een nieuwe fysieke tak van verkoop en service bij. Neckermann.com gelooft weer sterk in de hernieuwde kracht en noodzaak van fysieke kijk- en afhaalwinkels. In die nieuwe Neckermann.com-winkels zal het brede aanbod van scherp geprijsde artikelen worden gecombineerd met persoonlijke service en makkelijke afhaalmogelijkheden van de online bestelde producten.

Ook weer kopen op krediet
Bas Pieper, de CEO van de nieuwe combinatie: “Onze klanten krijgen nu door deze fusie een enorme hoeveelheid nieuwe en betekenisvolle mogelijkheden. Wij bieden onze klanten hiermee waar ze om vragen: kwalitatief goede producten tegen een scherpe prijs met een heel persoonlijke en betrokken service. Wij sluiten daarbij niet uit dat we op termijn meer winkels zullen openen.” Neckermann zal vanaf dit voorjaar ook opnieuw kopen op krediet aanbieden. De daarvoor benodigde AFM-vergunning verkreeg het bedrijf vorig najaar.

Het Geelse stadsbestuur is nog niet op de hoogte van de komst van een Neckermann-vestiging. “Als dat zo zou zijn, dan zijn we zeer gecharmeerd door hun beslissing”, zegt schepen van Lokale Economie Pieter Verhesen. Hij heeft  centrummanager Jochen Vandeven gevraagd om een en ander uit te zoeken.