Geel en Turnhout stappen in Commerciële Inspiratie

gasthuisstraatIn de periode 2014-2017 kunnen minstens 600 Vlaamse ondernemers zich laten begeleiden door Commerciële Inspiratie, een initiatief van het Agentschap Ondernemen en Vlaanderen in Actie met medewerking van Unizo. Voorwaarde is dat hun stad of gemeente zich inschrijft. Geel en Turnhout deden dat.

Het project heeft tot doel om bestaande ondernemingen in de detailhandel sterker te maken door middel van individuele coaching. Op die manier moet het initiatief kernversterkend zijn vanuit het idee dat een goede detailhandel bijdraagt tot aantrekkelijke steden en gemeenten.

Coachingtraject
“We zullen de ondernemers een individueel coachingtraject aanbieden”, legt Ellen Leyder van Unizo uit. “De bedoeling is hen te doen nadenken over de rol van hun fysieke zaak en ondernemen in het algemeen. Er komen ook andere thema’s aan bod zoals de online-evoluties, de vergrijzing, nieuwe winkelconcepten en de focus op beleving.”

Inmiddels schreven de eerste handelaars uit Turnhout en Geel zich in. Wie daar ook interesse in heeft, kan tot eind deze maand. Meer info op www.commercieleinspiratie.be.