Heb je ook altijd wel een uitvlucht om niet te moeten sporten of bewegen? Daar bestaat nu een remedie voor. Greet Van Opstal en Max Icardi van het bedrijf Move to Live uit Lille publiceerden zopas het boek ‘Wat is jouw excuus?’ waarin ze herkenbare situaties schetsen. En belangrijker: tips geven om toch maar te gaan sporten.

“Ik ben zelf niet sportief opgevoed en ik ben lang niet de enige”, vertelt Greet Van Opstal. “Mijn man Max is personal trainer en zo ontdekte ik het heilzame van beweging en sport.” 4 jaar geleden brachten ze hun bedrijf Move to Live onder in een pand aan Houtzijde in Lille. Ze specialiseren zich in functional training, dus niet louter de spieren trainen maar inzetten op beweging. Naast Max zijn er nog 4 extra personal trainers actief. Over heel het land is een 10-tal trainers aangesloten bij het concept van Functional Training.

Fijne oplossing
In hun boek tonen de auteurs op een humoristische manier aan dat voor elk excuus een fijne oplossing bestaat. “Het meest gehoord excuus is geen tijd”, zegt Greet Van Opstal. “Een oplossing die we voorstellen: trek zelf je sportschoenen aan terwijl je de kinderen naar de sportles brengt in de plaats van intussen een koffie te gaan drinken. Of nog: het reclameblok op tv is een ideaal moment om een aantal basisoefeningen te doen. Een andere tip die we geven, is om je sportkleding op ooghoogte te leggen zoals dat in de supermarkt gebeurt met producten die ze veel willen verkopen. Door vaker je sportkleding te zien, ben je sneller geneigd die aan te trekken.”

De auteurs zijn volledig overtuigd van de heilzame werking van sport en beweging. “Een aantal fysieke klachten zoals rugpijn door te lang te zitten, ga je ermee oplossen, maar het levert ook een groot psychologisch voordeel op omdat je je beter gaat voelen.”

Meer informatie over het boek vind je hier.