Gebroeders Geens al 25 jaar actief in Hoogstraten

rollmops en knikmopsGebr. Geens NV ontwerpt, ontwikkelt en produceert multifunctionele machines en accessoires voor de wegen- en woningbouw, de land- en tuinbouw en de industrie. Het bedrijf is dit jaar 25 jaar actief vanuit Hoogstraten. Haar twee bekendste machines zijn de Rollmops, een onmisbaar werkinstrument voor bestratingsbedrijven, en de Knikmops, een multifunctionele kniklader die zowel geschikt is voor bestratingsbedrijven en tuinaannemers, als voor de woning- en industriebouw.

Alles begon begin jaren ‚80 toen een stratenmaker en buurman van de broers Frans en Marcel Geens hen vroeg om een machine te ontwikkelen die sneller en makkelijker klinkers kon leggen. Het was een erg arbeidsintensief proces om straten en dorpskernen aan te leggen met klinkers. De gebroeders Geens ontwikkelden de Rollmops, een lichte machine met een klem vooraan die de klinkers kon opheffen en transporteren.

In de jaren ‚90 ontwikkelden zij de Knikmops, een lichte en erg wendbare machine die voor heel wat doeleinden ingezet kon worden in bestratingswerken, wegenbouw, grondwerken, maar ook in de landbouw of in de tuinbouw.

Het bedrijf produceert de Rollmops vooral voor de Belgische en Poolse markt, terwijl 70 procent van de Knikmops naar Nederland gaat. Gebr. Geens NV zal in de toekomst ook focussen op andere landen, zoals Frankrijk, Zwitserland en Denemarken. Een team van 35 mensen produceert jaarlijks zo’n 300 à 400 machines, maar dat moet de komende jaren groeien naar 500 stuks.

Gebr. Geens is daarnaast ook een erkend constructeur van gronddumpers (naast de Rollmops en de Knikmops). Deze aanhangwagens lenen zich perfect voor het vervoer van zand of ander materiaal op uitgebreide bouwplaatsen of openbare wegen.