Geautomatiseerd productieproces maakt Inoxal klaar voor toekomst

logo InoxalInoxal uit Beerse investeerde het voorbije jaar in een performanter softwaresysteem en in een bijkomende plooibank om de vraag naar inoxen projecten op maat beter aan te kunnen. Het bedrijf werd in 2008 overgenomen door Dave De Rijck die investeerde in de optimalisatie en automatisatie van het productieproces.

„In 2009 investeerden wij in een CAD-systeem waardoor de ontwikkeling van 3D-ontwerpen mogelijk werd. In 2010 volgde een tweede investering in een CAM-oplossing en een lasersnijmachine met bijhorende software. Deze uitbreidingen betekenden een grote sprong voorwaarts. We hadden in ons softwaresysteem al modules om RVS-meubilair te maken, maar investeerden dit jaar in performantere parametrische software. Door de bijkomende plooibank kunnen we de continuïteit van ons productieproces nog meer garanderen. Met alle investeringen zijn we nu beter gewapend om de vraag naar maatmeubilair beter aan te kunnen.”

Inoxal werkt vandaag met 5 mensen, normaal 6. „We zoeken vervanging voor iemand die het bedrijf heeft verlaten, en plannen om volgend jaar nog bijkomende mensen aan te trekken. We zoeken lassers en monteurs voor de productie, maar we willen ook de administratie versterken. Allicht zoeken we ook een technicus die mee de productievoorbereidingen doet en technische vragen van klanten kan beantwoorden. We gaan dit stelselmatig doen, Rome is ook niet op één dag gebouwd”, lacht Dave De Rijck. „We willen inzetten op duurzame tewerkstelling en willen niet alleen maar pieken opvangen.”

Inoxal fabriceert RVS-meubilair in opdracht van installateurs en inrichters van horeca- en grootkeukens en voor voedingverwerkende bedrijven. „Ons inoxen maatwerkmeubilair vind je bij grootkeukens, in restaurants maar ook bij beenhouwerijen. Inoxal werkt enkel met kwaliteitsvol materiaal en levert maatwerk”. Het bedrijf heeft een stabiele omzet, het voorbije jaar bedroeg die 750.000 euro.