GE opent nieuwe productie-eenheid in Herentals

Het Amerikaanse concern General Electric (GE) neemt vandaag officieel een nieuwe reactieplant in gebruik op zijn site in Herentals. Het gaat om een project “van verscheidene miljoenen euro’s.” Er worden 30 nieuwe jobs gecreëerd. Indien de hangende begrotingsproblematiek geen roet in het eten gooit zal de nieuwe fabriekseenheid geopend worden door premier Elio Di Rupo.

GE is al 40 jaar aanwezig in Herentals. Het bedrijf is er actief op het vlak van de waterbehandeling. Binnen de divisie Water & Process Technologies werkt GE aan oplossingen voor bedrijven en watermaatschappijen. Dat gaat dan van processen tot het voorkomen van afzetting, corrosie en vervuiling in koelwater en proceswater tot behandeling van afvalwater, de filtratie van industrieel proceswater, de voorbehandeling van ultrapuur water tot en met risico-management en dienstverlening op maat.

De klanten kunnen bij BE een beroep doen op specialisten die hen assisteren op het vlak van proces analyse, troubleshooting, diagnose tests, milieureglementeringen en onderhoud van apparatuur.

“Met de nieuwe installatie in Herentals verankert het bedrijf zich sterker in de regio”, zegt Barbara Vermeire van GE. GE runt overigens ook nog een eigen technologiecentrum in Heverlee.

Bij GE in Herentals werken vandaag zo’n 130 mensen. Ze maken deel uit van GE Benelux dat op zichzelf tekent voor een omzet van 1,5 miljard euro. GE realiseert wereldwijd een omzetcijfer van 147 miljard dollar (2011).

GE heeft in ons land ook nog vestigingen in Brussel, Gent en Diegem.