GDM Electronics in Herentals is samen met zijn productie-eenheid in Roemenië overgenomen door het Italiaanse Elemaster. Het bedrijf produceert elektronica printpanelen, bekabeling en elektronische producten. De naam GDM Electronics verdwijnt en wordt Elemaster.

Luc Switten, voormalig CEO van Connect Group, wordt de nieuwe managing director en CEO van Elemaster België/Roemenië dat elektronica printpanelen, bekabeling en elektronische producten produceert en voornamelijk actief is op de Belgische en Nederlandse markt. Switten was door Elemaster geëngageerd om de internationale expansie te leiden.

Ruwe diamant
“We waren op zoek naar een goede partij in Oost-Europa en aangezien ik goede relaties in Roemenië heb, zijn we vooral in dat land gaan kijken. We hebben 4 bedrijven van naderbij bekeken en uiteindelijk GDM Electronics overgenomen. Het is een mooi bedrijf, a rough diamond that needs to be polished.”

Het hoofdkantoor met de administratie, commerciële dienst en project office bevindt zich aan de Noordervaart in Herentals, waar een 15-tal medewerkers actief is. De productie-eenheid in Roemenië stelt zo’n 180 mensen te werk.

GDM Electronics werd opgericht in 1997 en was eigendom van Kris Laermans en Guido Pauwels. Zij blijven na de overname operationeel actief en in de raad van bestuur. Elemaster Group heeft zijn hoofdkantoor in de buurt van Milaan, stelt ruim 1.000 mensen te werk en realiseert een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro.