Gavra in Geel, de grootste importeur van keramische tegels in België, heeft zijn 3 verdiepingen tellende showroom volledig opnieuw ingericht. Die toont nu veel meer opstellingen om klanten beter te inspireren. Tijdens de verbouwing bleef de zaak gewoon open.

“De aanleiding was een waterschade een jaar geleden waarbij de onderste verdieping onder water liep”, doet interieurarchitect Stijn Schauwers van Gavra het verhaal. “Daar moest sowieso een vernieuwing komen, maar we hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens grondig na te denken en te kijken hoe het landschap van de toonzalen de voorbije jaren is veranderd. Vervolgens hebben we een maquette gemaakt en zijn we aan het werk gegaan.”

De verbouwingswerkzaamheden gingen in mei van start. Eind november vond de openingsreceptie plaats waarvoor zaakvoerder Hendrik Pelgroms trend- en colorwatcher Hilde Francq uitnodigde als gastspreker.

Alles door elkaar
In de vernieuwde showroom kregen 64 settings een plaats, dat zijn er een heel deel meer dan vroeger. Er worden badkamers, woonkamers, keukenopstellingen, enz. getoond met combinaties van vloer- en wandtegels. “We gooiden alles door mekaar: verschillende merken en ook duur en budget. Mensen willen op die manier worden geïnspireerd terwijl ze vroeger meer op stalen kozen”, aldus nog Stijn Schauwers. Tegelijk werd nieuwe ledverlichting geïnstalleerd voor een optimale kleurweergave.

De showroom is bedoeld voor (interieur)architecten, tegelbedrijven en tegelzetters die er kunnen langskomen met hun particuliere klanten. Op die manier houdt Gavra vast aan zijn rol als importeur en groothandel. Bij het bedrijf werken 70 mensen.