Gavra uit Geel, de belangrijkste keramische tegelimporteur van het land, boort een nieuwe markt aan, namelijk die van de keukenbouwers en natuursteenverwerkers. Recent is het bedrijf gestart met de verdeling van keramische platen van 160x320cm en 12mm dik. Om die te kunnen hanteren, werd geïnvesteerd in een nieuwe rolbrug.

“De nieuwe keramische platen zijn uitermate geschikt voor keukenbladen”, vertelt Stijn Schauwers van Gavra. “Ze zijn krasvast en ondoorlaatbaar, en dus makkelijk in onderhoud. In tegenstelling tot natuursteen kan een keramische tegel een consistent oppervlak garanderen.”

Italiaanse fabrikant
De megaplaten zijn afkomstig van de Italiaanse fabrikant Florim Stone, van wie Gavra al 3 merken in het gamma heeft. “We kregen het aanbod om ook de dikke keramische platen in België te verdelen. Onze klanten zijn op dit moment tegelzetters, architecten, bouwbedrijven, enz. maar nu zullen we ons ook gaan richten tot de keukensector en de natuursteenverwerkers. Die zijn nieuw voor ons.”

Voor het transport van de platen investeerde het bedrijf fors in het magazijn. Zo werd een nieuwe rolbrug van 52.000 euro geïnstalleerd.

Op middellange termijn verhuist Gavra naar een nieuwe locatie buiten het centrum. Het kocht 2 jaar de vroegere terreinen van Alcatel-Lucent Bell aan de Bell Telephonelaan in Geel. De gebouwen worden nu deels verhuurd aan derden en gebruikt als extra eigen opslagruimte.