De fabrikant van placemats en servetten Gautier-Intocel uit Beerse is gestart met de productie van een speciale Smurfen-kidsbox. Daarin steken kleurplaten en servetten met de tekening van de Smurfen, bestemd voor horecazaken. De verkoop loopt als een trein, meldt zaakvoerder Tom Gautier.

Het bedrijf kocht de Smurfen-rechten van IMPS in Brussel, het bedrijf dat de stripfiguurtjes van tekenaar Peyo ten gelde maakt. “Ik heb zelf kinderen die de Smurfen geweldig vinden en ging met hen in het voorjaar naar de Smurfenfilm. Toen ben ik op het idee gekomen”, vertelt Tom Gautier.

In 2018 bestaan de Smurfen 60 jaar en ze worden stilaan weer een hype. SN Brussels Airlines stelde eerder deze week een vliegtuig met de blauwe creaturen voor en voordien was er de film. Het Kempense bedrijf wil mees(m)urfen op het succes. “Horecazaken hebben voor kinderen soms wel kleurplaten, maar dat zijn meestal algemene tekeningen. Kinderen vinden het veel plezanter wanneer ze bekende figuurtjes kunnen inkleuren. Bovendien spreken de Smurfen jong en oud aan en zijn het figuurtjes die internationaal bekend zijn”, aldus nog Tom Gautier.

Nederlandse belangstelling
Gautier-Intocel stelde een Smurfen-kidsbox samen met 4x 100 placemats met verschillende tekening en Smurf-servetten, plus een pakje kleurtjes. “We zijn de productie voorzichtig gestart, maar na 1 week hebben we al 1/5de van de voorraad verkocht”, vertelt Tom Gautier. Het bedrijf levert uitsluitend aan horecagroothandels. “Ook vanuit de retail komt er interesse. Intussen lopen er gesprekken met een Nederlandse grootverdeler. We kochten namelijk een licentie voor België en Nederland. Voor ons is dit een plezant concept waarmee we eens buiten de lijntjes kunnen kleuren. We overwegen om ook met andere bekende stripfiguren te gaan werken.”