Opnieuw een bekende horecazaak in de Kempen die de deuren sluit na een faillissement. Zaakvoerder Marcel Vanwijn vroeg het faillissement van zijn bvba Cojest, die instond voor de uitbating van bistro Gasthuishoeve in Geel. 6 mensen verliezen bij de faling hun job.

Nadat hij in keukens over heel Europa had gewerkt, nam chef Marcel Vanwijn anderhalf jaar geleden en op zijn 63ste de Gasthuishoeve over uit een vroeger faillissement. De horecazaak bevindt zich in een historisch pand naast het Gasthuismuseum.

De bvba Cojest werkte al sinds november vorig jaar onder gerechtelijke reorganisatie en was op die manier beschermd tegen schuldeisers. Uiterlijk op 10 april moest de zaakvoerder een reorganisatieplan neerleggen, maar zover is het niet gekomen.

Keihard gewerkt
Via zijn Google-account deelde de zaakvoerder een paar dagen geleden de sluiting al aan. “Tot mijn spijt heb ik moeten beslissen om te stoppen met de zaak. Na 18 maanden keihard gewerkt te hebben ben ik er niet in geslaagd om genoeg mensen te overtuigen van het concept. Bovendien wordt het ons ondernemers en vooral de horecaondernemer niet gemakkelijk gemaakt door de overheden in dit land. Daardoor is het niet meer leefbaar. Bedankt aan allen die mij al die tijd gesteund hebben.”

De rechtbank duidde de curatoren Noël Devos en Geert Naulaerts aan voor de afhandeling van het faillissement.