Garsy uit Malle, producent van stalen constructies voor de buitenruimte, heeft ruim een half miljoen euro geïnvesteerd voor de uitbreiding van het machinepark. Meer concreet werden een eigen fiberlaser en CNC-afkantpers aangekocht. Hiermee wil het bedrijf inspelen op de groeiende interesse van maatwerkontwerpen voor de buitenruimte.

Garsy bestaat 19 jaar. Naast hun groene wandsystemen, plantenbakken en tuinafboordingen zagen ze de vraag naar maatwerkproducten in staal sterk toenemen. “Vorig jaar besloten we dat het tijd was om te investeren in onze eigen productie. Dankzij de aankoop van een gloednieuwe fiberlaser en CNC-afkantpers kunnen we de ontwerpen van onze klanten, voornamelijk landschapsarchitecten en bouwondernemingen, realiseren met korte doorlooptijden en flexibele productie”, zegt Olivier Longville, zaakvoerder van Garsy.

Productieprocessen verbeteren
Sinds vorig implementeert Garsy een QRM-strategie (Quick Response Manufacturing) om de productieprocessen te verbeteren. De aankoop van de machines kadert hierin. Daarnaast hopen ze met deze investering nabijgelegen bedrijven te ondersteunen bij hun QRM-aanpak. “We hopen op nieuwe samenwerkingen en opportuniteiten om de toekomst te garanderen”, aldus nog de zaakvoerder.