In 2 jaar heeft de bekende Garage Ruts langs de Zuiderring in Mol zich helemaal her uitgevonden. Nadat ze decennialang Renault-concessiehouder waren, gingen ze in 2016 van start met het myCar-concept en vullen dat nu aan met een Profile Car & Tire Center. De banden met de Renault-directie zijn helemaal doorgeknipt.

“Profile is een Nederlandse holding die uit de bandensector komt”, vertelt Erwin Engelen, die de zaak leidt met zijn vrouw Nele Ruts. “Ze zijn zich ook gaan specialiseren in het onderhoud van wagens. Naast de Profile Tire Centers ontstonden op die manier ook Car & Tire Centers.” Ruts ging voor dit laatste concept. Op dit moment zijn er zo 7 in Vlaanderen maar de verwachting is dat er snel meer volgen.

Businessplan
“Ze kwamen naar ons met een concreet voorstel, als een garage met een rijk verleden en met een goede ligging. Ze hadden zelfs een heel businessplan klaar. Dat hebben we bestudeerd met onze boekhouder en de bank en we zijn ingegaan op hun voorstel. We hadden alles in huis om snel te kunnen opstarten.” Midden juni ging de zaak van start onder de nieuwe Profile-vlag.

Dat betekent dat particuliere klanten van alle merken nu terechtkunnen bij Garage Ruts, voor zowel banden als onderhoud en herstellingen. Daarnaast is er de belangrijkste leasemarkt. “Profile sloot een overeenkomst met Leaseplan, met belangrijke klanten als De Post en de Colruyt-groep, waardoor ook die bestuurders bij ons terechtkunnen. Verder voert Profile onderhandelingen met nog meer leasingmaatschappijen.”

De zaakvoerders hebben grote verwachtingen. “We hebben nu 6 mensen in dienst. Als maar een paar procenten van de Leaseplan-klanten naar ons komen, zullen we snel nieuwe mensen moeten aanwerven.”