garage rutsGarage Ruts, al jarenlang bekend als Renault- en Dacia-concessiehouder, heeft zijn activiteiten uitgebreid. Voortaan biedt de Molse garagist ook andere merken aan, zowel nieuw als tweedehands, via het myCar.be-label. “Met een markt in verandering wilden we een andere weg inslaan en dat ging niet met exclusief Renault”, zegt Erwin Engelen, die de zaak leidt met zijn echtgenote Nele Ruts.

Met Nele is intussen de derde generatie actief in het familiebedrijf, dat 8 werknemers telt. “Over de gang van zaken met Renault wil ik niet te veel zeggen, behalve dat de invoerders in het algemeen tegenwoordig de concessiehouders allerlei zaken opleggen die de rendabiliteit van de garage in het gedrang brengen”, aldus Erwin Engelen. “We misten ook het online verhaal. Iemand die een budget van bijvoorbeeld 16.000 euro heeft voor een nieuwe wagen, komt op de officiële site een wagen tegen van 20.000 en met kortingen eraf kan die misschien worden gekocht voor 16.000 euro. Maar de klant durft daarvoor bijna niet meer naar de garage komen. Bij myCar.be ziet hij op de site de prijs en voor die prijs wordt de wagen ook verkocht. Dat gegeven misten we bij Renault. Komt daarbij dat myCar.be geen logge machine is maar een organisatie waar beslissingen snel worden genomen.” Voor een goed begrip: Garage Ruts blijft Renault aanbieden.

Alle wisselstukken
Naast de multimerkenverkoop via myCar.be staat ook het onderhoud en de herstellingen van al die merken. Daarvoor ging de Molse garagist in zee met Qualitygarage, een nieuwe organisatie die zowat alle onderdelen en diagnoseapparatuur kan leveren voor alle verkochte wagens. “Onze medewerkers zijn verplicht om via hen een opleidingsplan te volgen, iets waar ik helemaal achter kan staan”, besluit Erwin Engelen.

Het hoofdkantoor van myCar.be bevindt zich in Brugge. In totaal zijn er momenteel 10 vestigingen over heel Vlaanderen, waaronder naast Mol ook nog in Lille.