Garage Lavrijsen breidt uit

LavrijsenGarage Lavrijsen uit Geel breidt uit. Volgende week beginnen de grondwerken voor de bouw van een nieuwe garage met showroom, in een latere fase worden ook de werkplaats uitgebreid en de bestaande garage gerenoveerd.

“Het pand waar ons bedrijf sinds 1969 gehuisvest is, was dringend toe aan vernieuwing”, zegt Jules Lavrijsen. “In onze DAF-afdeling verkopen, onderhouden, en herstellen we vrachtwagens, en doen we alle carrosseriewerken. Voor die afdeling komt er een nieuwbouw. Op een oppervlakte van zo’n 400 vierkante meter komt een toonzaal met burelen. In deze ruimte zal ook onze partsshop met DAF-onderdelen en allerhande andere toebehoren voor vrachtwagens en de vrachtwagenindustrie ondergebracht worden. Daarnaast worden onze garage en werkplaats uitgebreid.”

De nieuwe garage met 9 poorten, showroom, een diagnosestraat en een wasstraat hebben een totale oppervlakte van zo’n 1700 vierkante meter, daar waar de bestaande garage zo’n 1500 vierkante meter beslaat. De nieuwbouw zal verwarmd worden door een energiezuinige installatie met warmtepomptoepassing en vloerverwarming.

In een tweede fase zal de bestaande garage gerenoveerd worden. Dat wordt een opslagplaats. De bouwwerken worden uitgevoerd door Alfabouw (Hamont-Achel). Zij hopen de bouw na het bouwverlof volgend jaar op te leveren.

Garage Lavrijsen werd opgericht door grootvader Jules Lavrijsen in 1932 aan de Diestseweg in Geel. In 1952 werd het bedrijf de allereerste Belgische DAF-dealer. Zoon Carlo Lavrijsen nam in 1962 de beslissing om het DAF-gamma aan te vullen met Peugeot. In 1969 verhuisde garage Lavrijsen naar de huidige lokatie aan de Molseweg en werd Carlo Lavrijsen zaakvoerder. In 1992 kwam Jules Lavrijsen (junior) in de zaak als bestuurder, bijgestaan door zus Annemie Lavrijsen op het vlak van management en boekhouding. In 1992 werd ook de carrosserie-afdeling vernieuwd. Garage Carrosserie Lavrijsen is hoofdverdeler van DAF, Peugeot en sinds 2011 ook verdeler van Peugeot scooters. De onderneming met sterk familiaal karakter stelt 44 mensen tewerk.