Deze week starten ingrijpende verbouwingswerken bij Garage Kenis aan de Steenweg op Gierle in Turnhout, dealer van Renault en Dacia. De toonzaal, bureaus, onthaal en wachtzones worden aangepast aan de hedendaagse verwachtingen van de klant.

1 van de opvallendste nieuwigheden is de drive-in. Margot Kenis: “Klanten kunnen met hun wagen binnenrijden en wij ontvangen hen dan aan en in de wagen. Het kadert mee in de visie van Renault om de klant centraal te stellen. Daarnaast wordt de toonzaal een eycatcher. Klanten kunnen in de showroom modellen volgens voorkeurzones ontdekken en hun nieuwe wagen via interactieve schermen op maat samenstellen.”

Zaak blijft open
De werkzaamheden zijn in principe in september klaar. Intussen blijft de zaak open. “Het huidige gebouw wordt volledig ontruimd”, vervolgt Margot Kenis. “”Een tent fungeert als pop-up showroom voor de nieuwe wagens. Aan de andere kant van de site hebben we onze tweedehandsvoertuigen ondergebracht. Achteraan in onze gebouwen installeren we tijdelijk de receptie, de werkplaats en onze naverkoop.”

Groep Kenis beschikt naast Turnhout nog over vestigingen in Herentals, Geel en Mol. De onderneming verkocht vorig jaar meer dan 3.000 nieuwe wagens. De afgelopen automaand januari vonden bijna 1.000 nieuwe wagens een eigenaar. In 2017 haalde Groep Kenis een omzet van 65 miljoen euro, een stijging van 25% tegenover het jaar voordien.