Garage Kenis nog steeds in familiale handen

garage kenisToen Herman en Lief Kenis-Broeckx in 1963 achter hun woning in Vosselaar Garage Kenis oprichtten, hadden ze nooit kunnen denken dat het familiebedrijf 50 jaar later de Renaultverdeler en -pivot van de regio Kempen zou zijn met vestigingen in Turnhout, Herentals en Geel. “De Turnhoutse vestiging bestaat sinds 1968”, vertelt huidig zaakvoerster Margot Kenis. “Eerst was die gevestigd in de Otterstraat, maar niet veel later werd er verhuist naar de Steenweg op Gierle.” De activiteiten in Vosselaar werden in 1983 stopgezet. “In hetzelfde jaar wordt de switch gemaakt van Talbot naar Renault.” Wanneer in 1984 de tweede generatie Kenis zich aandient, is het familiebedrijf klaar voor de toekomst.

Sinds eind jaren negentig gaat het snel voor Garage Kenis. “In 1998 wordt de Herentalse vestiging geopend en drie jaar later zetten we ook voet op Geels grondgebied. Ondertussen is de garage in de regio Kempen de spilfiguur geworden in het Renaultdealersnetwerk met de pivot rol.” Met 50 jaar ervaring onderscheidt Groep Kenis zich op vlak van expertise, service, innovatie en bereik. “Waar in de beginjaren de focus lag op de naverkoop, is het stilaan geëvolueerd naar een totale mobiliteitsoplossing. Door de jaren heen is ook de groothandelsfunctie een steeds belangrijkere factor geworden.”

De grootste investering vindt in 2003 plaats met een nieuwe Turnhoutse vestiging. “We hebben sindsdien onze intrek genomen in de vroegere gebouwen van wafelbakkerij Cremers.” De nieuwe locatie beschikt over een showroom van 1 600 vierkante meter en een werkplaats van 4 000 vierkante meter. “Het is de ideale locatie om te blijven investeren in onze dienstverlening en allernieuwste apparatuur.”

Garage Kenis kan rekenen op 49 medewerkers. Samen realiseren ze een omzet van 41 miljoen euro. “Ook de automobielsector ontsnapt niet aan de crisis, wij verwachten voor 2013 wel een omzetvermindering”, besluit Margot Kenis. Op 25 oktober vieren ze de vijftigste verjaardag met een roadshow van bedrijfsvoertuigen.