Garage Herman Noyens schakelt versnelling hoger

Het is crisis in autoland. Zonder twijfel. De verkoop van nieuwe wagens staat zwaar onder druk.  Garage Herman Nuyens heeft desondanks een derde Ford- vestiging geopend in Herentals. “Wij werken met langetermijnplannen”, zegt Herman Noyens. “Wij hadden onze structuren al jaren geleden uitgetekend. We gaan het roer niet omgooien omdat het nu minder goed gaat. Integendeel. We schakelen nog een versnelling hoger.”

Herman Noyens runde reeds een garage in Geel en Turnhout. Met de opening van Herentals wordt een doelbewuste stap voorwaarts gezet. “Wij openden Turnhout in 2004 en het was ons plan om Herentals te openen in 2009. We hebben echter onvoorstelbaar veel tegenkanting ondervonden van Stedenbouw in Antwerpen. We hebben jarenlang moeten wachten op de nodige vergunningen. Om wanhopig  van te worden. Wil dit land echt nog wel vooruit, vraag ik me af.”

De groep Garage Herman Noyens zette tot nog toe zo’n 1200 nieuwe wagens om. Voor Herentals wordt in het eerste jaar gehoopt op zo’n 200. “Het zal zeker niet makkelijk zin. De automarkt zal nog twee, drie jaar onder druk staan. Maar de mensen zullen volgens mij blijven rijden. Zeker weten.

Noyens doet ook in tweedehandswagens. Die markt staat eveneens onder druk. De export van tweedehandswagens is nagenoeg helemaal stil gevallen.

De garagegroep stelt nu 50 mensen tewerk. Daarvan 12 in Herentals. Herman en zijn echtgenote Ria leiden de groep, dochter Nathalie doet de verkoop en zoon John de service.