garage bolsMet een opendeurdag neemt Garage Bols in Poppel dit weekend een forse uitbreiding in gebruik. De Peugeot-concessiehouder bouwde een extra showroom, een nieuwe carrosseriezone met nieuwe spuitcabine en installeerde 3 carwashes.

De zaak wordt gerund door Marc Bols en Annemie Dries. Marc werkte geruime tijd bij Garage Jochems en nam die in 2007 over. Lange tijd bleef die Garage Jochems heten omdat het een gevestigde naam was. Op 1 mei 2014 werd de naam veranderd in Garage Bols. Door de groei van het klantenbestand drongen een uitbreiding en een vernieuwing zich op.

“We kregen hoe langer hoe meer werk”, vertelt Annemie Dries. “In de werkplaats liepen de mecaniciens mekaar in de weg, onze spuitcabine was verouderd en we wilden meer auto’s tonen in de showroom.”

Nieuwe site
Na de uitbreiding zijn de gebouwen samen 1.300 vierkante meter groot. In de nieuwe showroom staan 14 nieuwe modellen, de oude showroom biedt ruimte voor de tweedehandse wagens. De carrosserieafdeling en de werkplaats zijn voortaan apart. “En er was ook ruimte hier voor een extra carwash. De dichtst bijzijnde is in Ravels of in Goirle, Nederland”, weet Annemie Dries. Daarmee breidt garage Bols zijn activiteiten nog uit. Ze beschikten tot dusver al over een takeldienst, de verhuur van minibussen, een benzinestation en in de receptieruimte worden ook tabakswaren verkocht. Naast de zaakvoerders zijn er nog vier medewerkers aan de slag.