Crazy Monkey Studios uit Kontich hebben een bijkomende vestiging geopend in het Technologiehuis in Geel. Daarmee wil managing partner Steven Verbeeck zijn Kempense medewerkers dichter bij huis laten werken en meer videospelen ontwikkelen.

Crazy Monkey Studios is een jong bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van videogames die bruikbaar zijn op verschillende spelconsoles en computers. “Hierbij staan we zowel in voor de conceptbedenking, het opzetten van 3D-gamemodellen, testing als het op de markt brengen van het afgewerkt product”, vertelt Steven Verbeek. “Ons meest recente spel is bijvoorbeeld Guns, Gore & Cannoli, een all-you-can-shoot actiegame met handgetekende graphics en als setting de roerige jaren ‘20. Aan deze game hebben we met vier mensen zo’n anderhalf jaar gewerkt. Het spel wordt vandaag verkocht op het computerspelplatform Steam voor PC, Mac, Xbox One en PS4.”

Het bedrijf is een dochteronderneming van Cronos Groep, die participaties heeft in meer dan 200 bedrijven in onder meer webdevelopment, netwerkbeheer en business applications. Crazy Monkey Studios werd in 2010 opgericht.

Verder groeien
Momenteel beschikt het bedrijf over 4 werknemers in Kontich en 3 in Geel. Op beide locaties wordt gewerkt aan verschillende projecten. “Ons team bestaat uit diverse mensen met een passie voor games, waaronder programmeurs, game developers, illustrators en 3D-animatiespecialisten. Waar de medewerkers in Kontich volop bezig zijn aan een tweede versie van Guns, Gore and Cannoli, zijn we in Geel een strategiespel aan het opzetten”, aldus nog Steven Verbeek. “Bedoeling is om toekomstgericht beide teams verder te laten groeien en meer afgestudeerde studenten te betrekken.”