Game, set en match voor Achitects In Motion

VTV_01Het Turnhoutse architectenbureau Architects In Motion heeft een prestigeproject in Brussel afgerond. Het verbouwde aan de Louizalaan de hoofdzetel van Tennis Vlaanderen, dat nu beschikt over twee prachtige verdiepingen.

“Twee jaar geleden wonnen we een wedstrijd die voor dit project was uitgeschreven en nu konden we het uitvoeren”, zegt Peter Mertens van AIM. “Het secretariaat van de toenmalige Tennis Vereniging Vlaanderen bevond zich op één verdieping van het kantoorgebouw boven de Louizapoortgalerij. De nood aan uitbreiding en vernieuwing dreef de Vlaamse Tennis Vereniging om de verdieping erboven bij aan te kopen. Voor de verbouwing hadden we dus twee verdiepingen ter beschikking.”

Tenniskleuren en -namen
Die twee etages werden aan mekaar gekoppeld door de vloer open te breken en een trap te installeren. De administratieve diensten, een 25-tal mensen in totaal, bevinden zich nu op de onderste verdieping, terwijl de verdieping erboven ontvangst- en vergaderzalen huisvest. “De lokalen zijn genoemd naar tennistermen”, legt Peter Mertens uit. “En voor de kleuren werden ‘gravel’ en ‘grass’ genomen, de kleuren van een tennisveld, met zwart en wit als basis. Bijzondere aandacht werd ook besteed aan het algemeen akoestisch comfort door het gebruik van geluiddempende matten.”

Binnen Architects In Motion stond het project onder leiding van architect Peter Mertens, bijgestaan door architect Mieke Goris. “Voor ons betekent dit project toch wel iets,” zegt Mertens. “Als bureauke uit de Kempen zoiets gaan doen in Brussel… Het betekent toch wel dat men er onze kwaliteiten erkent.”