Het industriebouwbedrijf Gustaaf Cuylaerts uit Lille is overgenomen door de Oost-Vlaamse VT-Invest group. Voor de holdingvennootschap, die daarmee 9 bedrijven controleert, is het zijn eerste acquisitie in de Kempen.

Cuylaerts werd in 1969 opgericht door Gustaaf Cuylaerts als eenmanszaak. Later kwam de dagelijkse leiding in handen van zijn 4 kinderen: Dirk, Marc, Chris en Maria Cuylaerts, die elk een welomschreven functie in het bedrijf kregen. De familiezaak realiseert industriële complexen, kantoren, hallen, loodsen, magazijnen, toonzalen en garages.

Toekomst veiligstellen
Alle aandelen zijn nu overgenomen door VT-Invest group. “Door de verkoop hebben de familiale aandeelhouders de toekomst van het bedrijf veiliggesteld. Niet alleen het management maar ook de 31 bedienden en arbeiders blijven aan boord”, bevestigt Dirk Van Tornhaut, bestuurder van VT-Invest group.

VT-Invest group, bestuurd door Rita Van Tornhaut, Dirk Van Tornhaut en Luc Jacxsens, verwerft participaties, voert managementopdrachten en verleent diensten en advies aan ondernemingen actief in de bouwsector. 2,5 jaar na de overname van het Aalterse industriebouwbedrijf Van de Walle, breidt VT-invest group zijn activiteiten nu uit naar de provincie Antwerpen.

De familiale holdingvennootschap telt nu in totaal 9 bouwgerelateerde bedrijven. Het gaat om Van Tornhaut en Van de Walle uit Aalter, Cobatim uit Komen, V-Systems uit Nevele, Movatrans en Monseré uit Ingelmunster, Movarec uit Veurne, Stabil uit Meulebeke en nu ook het Lilse Gustaaf Cuylaerts. Samen realiseren die een omzet van 113 miljoen euro en bieden ze werkgelegenheid aan 254 arbeiders en bedienden.