De drukkerijen Impressa (Herentals), Drukservice (Olen) en Print-ID (Overpelt) smelten samen. Vanaf 2017 gaan ze door het leven als Drukservice Impressa. De activiteiten worden gecentraliseerd op de site van Impressa in Herentals. De familiale aandeelhouders blijven aan boord.

Print-ID (de vroegere Drukkerij Vaes) en Drukservice zijn al sinds 2014 verzusterd. Nu wordt deze fusie versterkt door Impressa, zelf een fusie sinds 2003 van Drukkerij De Peuter en Sint-Norbertusdrukkerij en nu onderdeel van Grafische Groep Bongaerts.

“De grafische sector is al langer aan een forse consolidatie bezig en daarin willen Impressa (Bongaerts) en Drukservice/Print-ID (Van Genechten) een wezenlijke rol gaan spelen”, klinkt het in een mededeling. “Ze verwachten dat de ontwikkelingen op het gebied van snelheid, multi-channel marketing en scherpe prijszetting blijvend zijn en wapenen zich daarom met vereende krachten voor de verdere uitbouw van het kwaliteits- en serviceconcept waarvoor ze in de drukkerijbranche al langer gekend zijn.”

Flexibiliteit
“Het samenbrengen van onze gezamenlijke vakmensen en respectievelijke machineparken zal ons een ongeziene flexibiliteit geven, met meer mogelijkheden en uitgebreidere capaciteit om zo nog sneller antwoord te kunnen geven op alle vragen van onze klanten”, zegt Tom Bongaerts, CEO van het fusiebedrijf. Pieter Van Genechten zal commercieel het voortouw nemen (CMO) terwijl zijn broer Jeroen de productie binnen de samengebrachte fabriek zal managen als COO. “Met deze fusie vinden we een solide partner die ons meer slagkracht en de broodnodige ruimte kan geven om onze gestage groei te bolwerken”, vult Jeroen Van Genechten aan.