In het pand aan de Kon. Elisabethlei in Turnhout waar vroeger de broers Dirkx restaurant Lazuli en nadien de Funky Food Bar runden, opent het jonge koppel Sam Torremans (22 j.) en Sheila Van Breda (19 j.) komende zaterdag Brasserie ’t Goud. Een gastronomische brasserie noemen ze hun eethuis. Tegelijk wordt die de start van een carrière als zelfstandig ondernemer.

Ondanks hun jonge leeftijd hebben de 2 toch al een flinke horeca-ervaring. Sam was chef bij Brasserie Flor in Beerse, terwijl Sheila als sommelier werkte in restaurant Broosend Hof in Oud-Turnhout.

Kans gegrepen
“De broers Dirkx gaven aan dat ze wilden stoppen met hun zaak. Wij hebben de kans gegrepen om ze over te nemen”, vertellen de 2. Dat was een maand geleden. De voorbije weken grepen ze aan om ze om te bouwen naar Brasserie ’t Goud met binnen 26 plaatsen en op het terras een 30-tal.

Het concept wordt ook veranderd. “Het wordt een gastronomische brasserie”, legt Sam Torremans uit. “We bakken ons brood zelf, werken met huisgemaakte frieten en mayonaise. Het wordt een zaak met veel persoonlijkheid en persoonlijke aandacht.” De cocktails, zowel de alcoholische als de niet-alcoholische, worden samengesteld en bereid door Sheila.

Of de naam ’t Goud een bijzondere betekenis heeft? “Die verwijst naar het Turnhoutse goud, de Royal Belgian Caviar, aan de overkant van het kanaal. We gaan de kaviaar niet meteen op ons menu zetten maar de bedoeling is om dat op termijn wel te doen”, aldus nog Sam Torremans.