Ronde Tafel 42 Turnhout heeft gisteren opnieuw zijn jaarlijkse Filmhappening gehouden in cinemacomplex UGC in Turnhout. Die lokte zo’n 600 aanwezigen, wat maakt dat de serviceclub 27.000 euro aan verschillende sociale doelen in de streek kan overmaken.

De goede doelen die dit jaar op een gift van de organisatie mochten rekenen, zijn: Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, CAW De Kempen, Ispahan, Duchenne Heroes, De Funfabriek, Het Feestvarken, De Schakel en ook enkele lokale OCMW’s kregen geld voor kerst- en voedselpakketten.

Ruime belangstelling
De aanwezigen kregen een kinder- en volwassenenfilm aangeboden, in combinatie met kinderanimatie en een uitgebreide receptie. De Filmhappening is een jaarlijks gebeuren dat telkens op een ruime belangstelling mag rekenen. Vorig jaar kon zelfs 30.000 euro worden uitgedeeld.

Het bestuur van Ronde Tafel 42 Turnhout bestaat uit: Geert Schellekens (voorzitter), Mike Tengrootenhuysen (vice-voorzitter), Pieter Hermans (past-voorzitter), Jan Peeters (penningmeester), Geert Mertens (IRO), Jef Peeters (secretaris).